Bushfires i Canada Snowy Mountains regelmessig stripe

Brann og vann

Overraskende ny forskning viser at rundt 20% vann, som bare er tilgjengelig for Murray-elven alene, kan holdes tilbake i flere tiår. Bushfires i Canada Snowy Mountains regelmessig stripe høylandet bare av vegetasjon gjenveksten som følger sukker canada goose outlet opp mer enn en moden skog som holder store mengder vann så lenge som 40 år.

canada goose norge nettbutikk ekte Paul Willis besøker High Street Canada for å se hva som kan gjøres for å unngå dette fenomenet Rewe ‘har alle hørt om en rekke problemer med Canada Goose outlet salgskvalitet og mengde vann i hele Murray Darling-systemet. Problemet jeg skal undersøke starter før en enkelt dråpe vann kommer til og med i elva. Og kilden til det problemet er helt uventet. canada goose norge nettbutikk ekte

canada goose importør norge Det eller ikke, er bushfires trolig den mest undervurderte faktoren i fremtiden for vannforsyning, spesielt her oppe i High Country. canada goose importør norge

ser ut til at flere bushfires er mindre vann nedstrøms. Mye mindre.

Mark Adams: ‘Vi snakker ikke om en gigalitre, vi kan ikke snakke med titalls gigalitre eller til og med hundrevis av gigalitre når du ser på områdene som nå blir brent.

Fem år siden ble store områder av High Country brent til en skarp i noen av de mest ødeleggende bushfirene vi har sett her.

Dette betyr at vannforsyningen går noe slikt.

en moden skog, når det regner, trærne, buskene og gressene tar det de trenger. Resten av vannet siver av for å lage bekker og elver eller komme inn i grunnvannet.

canada goose norge nettbutikk når en bushfire kommer sammen, er vegetasjonen plutselig og fullstendig utryddet. For et år eller to, vann strømmer offisielle off med stor hastighet. canada goose norge nettbutikk

canada goose norge forhandler Når busken regrows, suger den spirende nye vegetasjonen bokstavelig talt vannet ut av bakken. canada goose norge forhandler

canada goose outlet norge Resultat: mindre avgang for elvene. Og denne effekten kan vare i flere tiår. canada goose canada-goose-jakker outlet norge

canada goose dunjakke Mark Adams på Canada Las Vegas University of NSW ønsker å sette noen seriøse data i teorien. Så måler han og hans kolleger alle tenkelige parametere som relaterer veksten av vegetasjon til brann og vann. canada goose dunjakke

canada goose salg hvordan måler du måten plantene vokser på? Du legger en glassboks rundt dem og registrerer gassene som kommer ut. canada goose salg

canada goose billig Dr Paul Willis: Så hva gjør disse boksene? canada goose billig

Professor Adams: Ja, vi tar prøven av gassen, og så går vi gjennom disse linjene, helt tilbake til laboratoriet, og vi måler CO2, metan og N2O.

Paul: Og hvor ofte gjør det ooh! Hva skjer nå?

Professor Adams: Vel, den kommer til å åpne fordi når vi ikke er prøvetaking, ønsker vi å holde atmosfæren den samme som den er utenfor. Så når vi prøver dem lukker de, men mesteparten av tiden sitter de åpne

Dispersert gjennom de nærliggende skogene og gresskledde paddocksgruppene av studenter måler ting som vannspenning og bladtranspirasjon, samt gjennomføring av infrarød røde gassanalyse og lasermålinger av fordampning.

canada goose norge Adams: Vi ser canada goose outlet utgivelser miami tallene som vil indikere si en tjue prosent tap i strømmen strømme fra en gjennomsnittlig delavstand i det høye landet. Nå som kan likestille til mye vann. canada goose norge

Det er ganske sjokk å se hvor mye av det høye landet som ble brent i den forferdelige sommeren 2003.

Og hvis du synes det ser dårlig ut, er det i ferd med å bli værre

canada goose i norge i Canberra ser de nærmere på bushbranner. Geoff Cary på ANU gjør noen bushfire-spådommer. canada goose i norge

Dr Geoff Cary: Vi har bygget en, en landskapsdator, Canada, Canada, Canada, Canada, Canada og Canada.

canada goose jakke De varmere fargene indikerer kortere intervaller mellom branner, så kanskje ti til tretti år mellom brannhendelser. De kjøligere fargene eller de grønne farger indikerer mye lengre intervaller mellom branner, kanskje så lenge som åtti, nitti eller hundre år mellom branner canada goose jakke.

Leave a Reply